0

Ana Belén, Premi Sant Jordi de RNE a la Trajectòria

meritxell vallve 14 marzo, 2018
Una de les artistes mes admirades, capaç de sorprendre amb grans interpretacions. L’última, a la sèrie ‘Traición’ de RTVE . Els guardons es lliuraran el 23 d’abril a Barcelona RNE ha reconegut amb el Premi Sant Jordi de Cinematografia 2018 a la Trajectòria la carrera professional d’aquesta gran artista . Els guardons, que celebren aquest any la 62ena edició. Els premis han reconegut aquest any les pel·lícules ‘Tierra Firme’ i ‘Estiu 1993’; mentre les Roses de Sant Jordi, que es proclamen
per votació dels oients, han destacat ‘La llibreria’ i ‘La La Land’.
L’actriu i cantant Ana Belén ha participat en prop de 50 pel·lícules, des de ‘Zampo y Yo’ de Luis Lucía, el seu “descobridor”, a l’última fins ara, ‘La Reina de España’ de Fernando Trueba, director amb qui ja havia rodat ‘Se infiel y no mires con quien’. També ha actuat en més de trenta obres de teatre, dramàtics i sèries de televisió.
Ana Belén, amb una extensa trajectòria, ha treballat amb els més destacats directors: Vicente Aranda, Pilar Miró, GonzaloSuárez, Mario Camus, Pedro Olea, Manuel Gutiérrez Aragón, Jaime de Armiñán, Imanol Uribe, FernandoColomo i José Luis García Sánchez.

Entre la llarga llista de pel·lícules destaquen grans títols del nostre cinema com ara ‘El amor del capitán Brando’, ‘Morbo’, ‘Demonios en el Jardín’, ‘La casa de Bernarda Alba’, ‘La corte del Faraón’, ‘La pasión Turca’, ‘Libertarias’ o ‘El amorperjudica seriamente la salud’. També ha treballat com a directora amb el llargmetratge ‘Como ser mujer y no morir en el intento’. També és destacable el seu treball en televisió, amb inoblidables papers com el de Fortunata y Jacinta, o el més recent a la sèrieTraición’, ambdues de RTVE.

Nombrosos guardons han reconegut l’artista, com ara el Goya d’Honor 2017. També té sis Fotogramas de Plata i el premi del Festival de Málaga. Dues mencions especials del Festival de San Sebastián, tres Premis Ondas i un TP d’Or. També és ‘Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres Franceses’ en el 1986, Medalla d’Or de la Acadèmia 1995, Medalla d’Or al Mèrit en las Belles Arts 2007, Medalla d’Honor del ‘Círculo de Escritores Cinematográficos’ i ‘Grammy latino’ a la excel·lència musical.

Premis RNE Sant Jordi 2018

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia han destacat en aquesta edició com a millor pel·lícula espanyola, Tierra firme’, de Carlos Marqués-Marcet; i millor òpera prima, ‘Estiu 1993’ de Carla Simón, totes dues participades per RTVE.
A banda, les Roses de Sant Jordi, que es decideixen per votació popular, es lliuraran en aquesta
edició a les pel·lícules ‘La llibreria’, participada per RTVE (millor pel·lícula espanyola.
                                               Texte i fotos : Gabinet de premsa RTVE.

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!