0

El fantàstic català viatja a Mèxic de la mà de Sitges

meritxell vallve 15 febrero, 2018

El certamen projectarà quatre títols escollits pel Festival de Sitges i     exhibirà l’exposició ‘El cinema és fantàstic’

Catalunya serà la convidada d’honor de la propera edició del Festival Internacional de Cine en Guadalajara (FICG), que tindrà lloc del 9 al 16 de març. Aquest festival és la cita cinematogràfica més important a l’Amèrica Llatina i, amb motiu de la celebració del 50è aniversari del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, acollirà projeccions de cinema fantàstic català. A més, s’hi exhibirà l’exposició El cinema és fantàstic, que es va poder veure a la Filmoteca de Catalunya i a l’última edició del Festival de Sitges. La participació catalana està impulsada per la Generalitat de Catalunya a través de Catalan Films & TV i l’Institut Ramon Llull.

Guadalajara ha programat la Mostra de Cinema Català –que inclou alguns dels millors films catalans de l’any com Tierra firme, Estiu 1993, Júlia ist o Brava, entre molts altres– i el Festival de Sitges hi és present amb una selecció de títols de gènere fantàstic. Es tracta de tres cintes presentades a Sitges 2017: Black Hollow Cage, de Sadrac González-Perellón; Herederos de la bestia, de David Pizarro i Diego López, i Matar a Dios, de Caye Casas i Albert Pintó. Tanca la selecció el ja clàssic Tras el cristal, d’Agustí Villaronga. En altres seccions s’hi podran veure més produccions catalanes, documentals, curtmetratges o el film El orfanato, essencial també en la història de Sitges.

L’exposició El cinema és fantàstic, organitzada conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya i comissariada per Diego López, programador de Sitges i responsable de la secció Brigadoon, també tindrà el seu espai a Guadalajara. La mostra permetrà als amants del gènere contemplar els cartells del certamen de tots aquests anys, reconèixer alguns dels seus convidats més il·lustres, revisar els films més destacats d’aquests cinquanta anys de programació i descobrir algunes imatges i anècdotes inèdites.

A banda, en la cita mexicana hi haurà presència de directors, actors i productors catalans en les diferents seccions del festival i també entre els jurats. Estan confirmats com a jurats Carla Simón, David Matamoros i Ventura Durall. Hi seran presents els directors catalans Elena Martín, Carlos Marqués-Marcet, Jo Sol i Pau Faus entre d’altres. A més, s’ha convidat Adrià Guxens, alumne de l’ESCAC, a fer de jurat del Premio Mezcal.

El fet que Catalunya sigui la convidada d’honor al certamen dóna una enorme visibilitat a la indústria cinematogràfica catalana, ja que permetrà que els participants catalans siguin presents a totes i cadascuna de les seccions del FICG: des de la mostra de cinema contemporani català fins a les diferents seccions oficials en competició i no competitives, passant per la presència als jurats i als diferents programes de la secció d’indústria.

 Texte : Gabinet de premsa  Fotos : Meritxell Vallvé

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!