El Funicular de la Santa Cova es posa en servei el 17 d’agost després de la seva modernització

FGC
El Funicular de la Santa Cova durant les proves, aquesta setmana
  • Les tasques han consistit en la renovació dels bastidors dels cotxes i en la millora de la plataforma de la via.
  • Coincidint amb la represa del servei al funicular, s’obre també el nou mirador de Sant Joan, situat a gairebé 1.000 metres d’altitud, i el nou centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
FGC

Moment en què el funicular renovat va arribar a Montserrat, el 7 de juliol
El Funicular de la Santa Cova durant les proves, aquesta setmana

El Funicular de la Santa Cova tornarà a oferir servei a partir d’aquest dilluns, 17 d’agost, després de dos anys durant els quals s’ha realitzat una revisió a fons de la infraestructura per a millorar-ne les prestacions i modernitzar-la.

Les tasques han consistit en la renovació dels bastidors de les caixes així com de l’estructura de la via. Després d’aquests mesos, el funicular, que connecta el Monestir de Montserrat amb el camí de la Santa Cova, es va tornar a instal·lar a Montserrat el 7 de juliol passat, moment a partir del qual ha estat en període de proves.

El mateix 17 d’agost també s’estrenaran el nou mirador de Sant Joan i el centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Amb el Funicular de la Santa Cova en servei, l’explotació turística Cremallera i Funiculars de Montserrat torna a oferir el 100% dels seus actius als visitants d’aquest emblemàtic indret.

El Funicular de la Santa Cova va suspendre el servei el gener de 2018 per a la realització dels treballs de millora. La previsió inicial era que tornés a estar en funcionament per Setmana Santa del 2020 però a conseqüència de l’estat d’alarma per la Covid-19 finalment serà ara a l’estiu. Els nous cotxes mantenen les caixes ja modernitzades l’any 2000 i s’hi han renovat els bastidors. També s’han millorat els trams de la via per on transcorre el funicular. Concretament, s’han estabilitzat els talussos, millorat el drenatge i netejat els murs de  protecció de la via. Així mateix, s’ha realitzat una renovació integral de la via i s’ha substituït el cable tractor. La inversió total ha estat de 2,3 milions. En una segona fase, està previst actuar en la renovació de la sala de màquines, amb una inversió de 2,2 milions.

El funicular pot transportar fins a 40 persones per viatge amb una freqüència de 20 minuts. Per tant, pot arribar a dur 240 persones cada hora. Inicialment, està prevista una gestió del servei amb un sol cotxe i una oferta comercial de 120 persones/hora. Aquest servei recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres en un indret envoltat de natura i història.

Rècord de visitants

El rècord històric de visitants a la Cova va ser a l’any 2014, amb 170.885 i l’any 2017, previ al tancament, es va arribar a la xifra de 150.921 visitants.

FGC
El centre d’interpretació del Geoparc obrirà dilluns vinent, 17 d’agost

El mateix dilluns s’obre també el nou mirador de Sant Joan, ubicat a l’estació superior del Funicular de Sant Joan. Situat a gairebé 1.000 metres d’altitud, aquest mirador permet una perfecta observació de Montserrat i compta amb un centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat on es mostra la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora. Amb el centre d’interpretació, es potencien el serveis que ofereix la visita i les persones poden gaudir d’una manera atractiva l’excepcionalitat natural, cultural i paisatgística de Montserrat. Tant des del Parc Natural com des del Geoparc han facilitat els seus fons multimèdia (fotografies i vídeos) i assessorament tècnic per a diversos elements de l’exposició.

Text i fotos : Gabinet de premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *