0

ELS “CAMINOS DE SEDUCCIÓN” DE YOLANDA FELICE

admin 11 julio, 2012

Durant molt de temps Yolanda Felice, directora de marketing, la vem poder veure en diferents programes de televisió de gran audiència com “Cronicas Marcianas”, on era una contertuliana habitual. Aquella etapa ja ha quedat ben llunyana i ara s’ha centrat en una vessant més literària i com a comunicadora, a través d’un “Blog” –Club Canalla- en la que va rebre 50.000 visites de persones problemàtiques. Amb el material que estava recollint i una trobada especial amb el mític escriptor Paulo Coelho –que la va convidar a la seva casa a París- van provocar el seu desig d’escriure un llibre, plé d’experiències, amb molt de sentit de l’humor, i amb un rerafons eròtic, i que porta com a títol “Caminos de seducción”. Un llibre que l’escriptora novell ha volgut presentar-nos a Sitges, amb el desig de poder retratar-se davant l’escultura commemorativa de Bacardí, del seu gran amic artista Lorenzo Quinn –que va apadrinar el llibre a Barcelona juntament amb la seva encantadora muller Iovanna, fa unes setmanes-.

Yolanda ens comentava que el llibre està protagonitzat per “15 històries, inspirades en dones, que busquen el príncep blau –del qual jo crec que hi és en una persona quotidiana, que podem veure en qualsevol racó i que sobretot ens ha de respectar i estimar. Altres persones que hi surten: “Anita la fantàstica” –molt superficial i que busca la fama ràpida, amb el preu que ha de pagar”. En aquest aspecte apunta que la fama, que ha conegut per dins “pot provocar una gran degeneració en tots els aspectes i és trist ja que les persones que tenen veritable talent no les coneguem gairebè mai”. El maltractament de gènere també está molt present i del qual sense viure-ho personalment ho ha tingut molt present a través del “mobbing” “Ho he patit i el més terrible de tot això és el que passa després ja que et trobes a la defensiva pensant que tard o d’hora sortirà el “llop” en aquell home que coneixes, i que no té perquè passar. El que lamento són aquestes dones submisses, que no poden rebelar-se i viuen multitud de coses terribles”. El llenguatge que envolta totes aquestes històries segons Yolanda Felice “és molt sexual, radical i transgressor, amb relats curts i fàcils de llegir i que ens facin reflexionar”.

Paral.lelament en aquesta publicació, que ha suposat una alliberació personal, la directora de Marketing i “freelance” en el món de la comunicació, té un desig que ha d’arribar tard o d’hora “Parlant amb Paulo Coelho durant moltes hores em va animar a tirar endavant una escola taller perquè persones problemàtiques que hagin sortit de les drogues –totalment nets- i altres problemes, tinguin la oportunitat de fer sortir el seu talent a través de l’art, la música i altres facetes”. En aquest somni d’ajudar als demés –que ha estat portat a terme a Amsterdam amb molt d’èxit- Felice tindria un paper “Jo no sóc Teresa de Calcuta i puc pensar coses en benefici dels altres però recordant obertament la meva vocació de treballar. El que faria seria ajudar a aquestes persones a establir contactes i donar-se a conèixer. En definitiva seria la seva agent”.

De l’escola taller no hi posa dates “pot arribar d’aquí un mes o pot tardar 10 anys però la faré i anirà molt bé, segur”. I ara el seu desig és que el seu llibre arribi a la gent, que visqui la vida, amb el sexe, l’amor i es pugui oblidar de les amenaces d’una fama ràpida i el recurs d’explorar emocions perilloses. En el més senzill, el més quotidià, hi pot trobar-se la felicitat.

Text i fotos Albert Roca

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!