0

Sitges es rendeix davant la llegenda de Peter Weir que es va reunir amb Ed Harris per la presentació de El Show the Thruman

meritxell vallve 11 octubre, 2018

‘Overlord’, ‘Superlópez’ i ‘El año de la plaga, protagonistes d’una vibrant jornada

Peter Weir va estar ahir la gran estrella del dia al Festival. El realitzador australià, després de la seva trobada amb la premsa, ha assistit al costat de l’actor Ed Harris a la presentació de la pel·lícula El Show de Truman al Prado. Per la tarda, el director ha recollit el Gran Premi Honorífic davant l’ovació de tot l’Auditori, just abans de la projecció de la cinta nord-americana Overlord. També han destacat avui l’estrena mundial de Superlópez i la projecció d’El año de la plaga. I a més del reconeixement a Weir, el Festival ha estat escenari d’altres premis: els Méliès, els Blood Carpet i la Maria Honorífica a l’actriu i productora Traci Lords.

Després de la tempesta… al Festival de Sitges no arriba la calma. El certamen va viure ahir la seva jornada més frenètica dels nou dies que acumula la nau espacial del 2018, amb segell de 2001. Onze photocalls, tres rodes de premsa, entrega de quatre premis… La gran llegenda del cinema contemporani Peter Wier va ser la gran estrella del dia. Director de films que ja formen part de l’imaginari col·lectiu, el creador australià –mundialment apreciat per pel·lícules com Master and Commander o Único Testigo– ha mostrat la seva cara més humil només aterrar a Sitges: “No em vaig formar en una escola de cinema. Ho vaig fer veient pel·lícules i aprenent dia a dia. Quan penso en un projecte no em dirigeixo a un o altre gènere, sinó que busco una historia que m’emocioni compartir”. Tambéva tenir paraules pel seu gran amic Robin Williams, de qui va  comentar “que era un home especial, un amic al qui vaig perdre mentre viatjava en avió a Sitges al 2014”. El realitzador va presentat, al costat de l’actor i gran amic Ed Harris, un dels seus films més profètics, El Show de Truman, en un cinema Prado que va viure una jornada memorable. Per la tarda, després d’un dia intens, Peter Weir va rebre de mans del director del Festival, Àngel Sala, el Gran Premi Honorífic en un acte celebrat a l’Auditori Meliá.

Precisament d’Austràlia és Julius Avery, el director d’Overlord, un dels tres títols a destacar de la jornada d’avui. La producció de J.J. Abrams que ha estat presentada a Sitges en la seva estrena europea, està ambientada a l’Anglaterra de principis del segle XX i retrata la vigília del dia D, en que un grup de soldats aliats són enviats a la França ocupada, on els espera un laboratori terrorífic.

El Festival també va ser l´escenari de l’estrena mundial de Superlópezl’adaptació cinematogràfica del llegendari personatge de còmic creat per Jan. El film va estar presentat a Sitges pel seu director, Javier Ruiz Caldera; el seu principal protagonista, Dani Rovira, i part de l’equip artístic i tècnic. El seu director va comentar que “la primera decisió que vam prendre va ser la de no adaptar cap història del còmic, volíem oferir una història original a l’espectador, explicant una part de la vida de Superlópez que no s’havia explicat”. Per la seva banda, Dani Rovira ha desvelat com va crear a un personatge tan estimat pel públic: “Que salvi el món no vol dir que no sigui feixuc, negat. Si alguna cosa tenim els espanyols és que no som infal&middo t;libles, i que ens encanta la parodia”. La pel·lícula –acollida amb grans aplaudiments– recorre la vida del superheroi, la seva arribada a la Terra i el moment en que deixa d’estar a l’ombra i posa en perill la supervivència del seu planeta d’origen.

Per la seva banda, la producció catalana El año de la plaga –adaptació de la novel·la de Marc Pastor– i dirigida per Carlos Martin Ferrera, s’ha presentat en la Secció Oficial, en una projecció a la que han assistit el seu director, les actrius, Sílvia Abril i Miriam Giovanelli, i també l’actor Ivan Massagué. El director ha aprofitat la roda de premsa per confessar que “vaig descobrir la novel·la fa set anys en una llibreria. Després de llegir la sinopsi vaig pensar que era una excel·lent història per poder fer una pel·lícula”.

El Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya va acollir la cerimònia d’entrega dels premis  Melies d´OrClimax, la nova cinta de l’argentí Gaspar Noé, projectada en la segona jornada del certamen, ha estat escollida en la categoria de llargmetratge, mentre que Clanker Man, de Ben Steiner, s’ha emportat el premi al millor curt. A tots dos guardons s’ha afegit enguany la categoria dels Méliès d’or a la trajectòria, que ha rebut un dels amics del Festival: el director Álex de la Iglesia, per la seva aportació al gènere fantàstic.

 

La Discovery I de Sitges va viure ahir un dels seus dies més especials. Una jornada en que va desfilar pels seus carrers el nou talent del cinema fantàstic, concentrat en la Blood Red Carpet, i s’han presentat, dins de la Coming Soon, els projectes de gènere que properament es faran realitat. Ha estat també el dia de l’esperada festa Mistinguett en un dels edificis més exclusius de Sitges. Avançada la mitjanit, l’actriu, cantant, model, escriptora, productora i directora, Traci Lords, que ha treballat sota les ordres de directors com John Waters i que ha posat les bases a una carrera en el gènere fantàstic amb títols com Blade o la sèrie The Tommyknockers, rebrà el Premi Maria Honorífica, en el que haurà estat un tancament de dijous per recordar.

Texto y fotos : Gabiente de prensa Fotos : Meritxell Vallvé

 

Leave a Comment

Login to your account

Can't remember your Password ?

Register for this site!