‘Un triomphe’ guanya el premi a la Millor pel·lícula al Begur Film Fest

Javier Fesser és reconegut com a Millor Director i la producció catalana ‘Solució per a la tristesa’ s’endú el guardó al Millor Curtmetratge  .

La comèdia francesa Un triomphe ha estat la vencedora de la VII edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava. El film d’Emmanuel Courcol narra la història real d’un grup de presos que aconsegueixen un espectacular èxit interpretant l’obra Tot esperant Godot de Samuel Beckett fora del recinte penitenciari. El llargmetratge va ser l’obra inaugural en un de les sessions amb més públic del festival. ‘Un triomphe’ s’estrenarà a finals d’any de la mà de la distribuïdora Caramel Films.

Una altra sessió amb una alta afluència d’espectadors al Cinema Casino va ser la d’El marit de la perruquera que va comptar amb la presència del seu director Patrice Leconte. 

El realitzador francès ha estat un dels convidats estrella d’aquesta edició i ha aprofitat la visita a Begur per tenir una trobada amb els cinèfils de la població empordanesa i parlar de vells i nous projectes com el film Maigret que adaptarà una obra de George Simenon on el seu mític comissari serà interpretat per Gérard Depardieu.  

 I tant especial com la presència de Leconte ha estat la presència de l’actor i guionista José Mota que també va rebre un guardó honorífic. Mota va fer una defensa aferrissada de la comèdia com a companya de viatge a la vida de qualsevol persona i es va mostrar molt agraït pel reconeixement i va encoratjar públic i organització a seguir fent créixer aquest i altres festivals per seguir promovent i ajudant el cinema.

També en l’apartat de premis honorífics, l’actriu catalana Yolanda Sey ha rebut el guardó New Talent a figures emergents del cinema català.

La intèrpret va agrair el reconeixement i va explicar que guardons com aquests ajuden i molt a la visibilitat d’actors que estan en un moment d’explosió de la seva carrera.

En un altre ordre de coses, el cineasta Carles Benpar ha recollit el Premi Mediterràniament pel seu compromís rodant films a la Costa Brava.

El festival té la seva jornada final aquest dimarts 12 d’octubre amb projeccions tan interessants com el documental Camping life de Josep Pérez i la reposició de la mítica ‘La escopeta nacional’ de Berlanga. A més, es posa punt i final de la mateixa manera que va començar: amb la sala plena de nens gaudint de bon cinema i rient davant una pantalla de cinema. 

Palmarès complet del VII Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

Millor Pel·lícula

‘Un triomphe’ d’Emmanuel Courcol

Millor director
Javier Fesser per ‘Historias lamentables’

Millor curtmetratge
‘Solució per a la tristesa’ de Tuixén Benet i Marc Martínez Jordán

Millor interpretació
Jorge D’Elia per ‘El cuento del tío (Ignacio Guggiardi)’

Gran Premi Honorífic
José Mota

Premi New Talent
Yolanda Sey

Premi Mediterràniament
Carles Benpar

Text i fotos : Gabinet de premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *