“El Buen Patrón”, la pel·lícula de Fernando León de Aranoa protagonitzada per Javier Bardem, ha estat preseleccionada per representar Espanya als Oscar

Cartell oficial de la pel·lícula, produïda per
REPOSADO P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO

Estrena a sales el 15 d’octubre

“El Buen Patrón”, la pel·lícula escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa, produïda per ell mateix i Jaume Roures, ha estat preseleccionada per representar Espanya a la 94a edició dels Premis Oscar® en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional, segons acaba d’anunciar l’Acadèmia de Cinema. El 5 d’octubre serà quan es doni a conèixer la candidata espanyola definitiva.
 
Fernando León de Aranoa diu estar “molt agraït i molt content de comptar amb el suport de la professió i de l’Acadèmia, de saber que la pel·lícula agrada i és ben rebuda; i convençut que el que hi explica, i com ho explica, té una lectura universal, que va molt mes enllà de les nostres fronteres. Crec que aquesta preselecció és també un reconeixement a l’espectacular treball de Javier Bardem i de la resta de l’elenc de la pel·lícula”.
 
“‘El Buen Patrón’ és un projecte molt personal per a Fernando. Ens ha permès treballar novament amb Javier Bardem vint anys després de ‘Los lunes al sol’, pel·lícula que ens va donar moltes satisfaccions professionals i personals. Aquesta preselecció ens indica que amb ‘El Buen Patrón’ també anem pel bon camí”, ha comentat Jaume Roures, productor del film i copresident de THE MEDIAPRO STUDIO.
 
Produïda per REPOSADO P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO amb la participació de RTVE, TV3 i ORANGE, “El Buen Patrón” tindrà la seva estrena mundial el pròxim 21 de setembre al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i l’estrena a Espanya tindrà lloc el 15 D’OCTUBRE, distribuïda per TRIPICTURES.
 
Protagonitzada per Javier Bardem en el paper de l’amo d’una empresa familiar, aquesta feroç i divertida sàtira compta amb un extens repartiment on destaquen noms com Manolo SoloAlmudena Amor, Óscar de la FuenteSonia AlmarchaFernando AlbizuTarik RmiliRafa CastejónCelso BugalloMartín Páez i Yael Belicha.
 
“El Buen Patrón” és la desena pel·lícula com a director de Fernando León de Aranoa i la cinquena que produeix conjuntament amb la seva companyia REPOSADO P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO després de “Princesas” (2005) (3 premis Goya, incloent Millor Actriu per a Candela Peña), “Amador” (2010), el documental “Política, Manual de Instrucciones” (2016) i “Un día perfecto” (2015), protagonitzada per Benicio Del Toro i Tim Robbins, guanyadora d’un Premi Goya al millor Guió Adaptat per a León de Aranoa. També es la tercera col·laboració amb Javier Bardem després de “Los lunes al sol” i “Loving Pablo” (Secció Oficial Venècia 2017).
 
MK2 és responsable de les vendes internacionals de la pel·lícula.
 
 
Sinopsi


Básculas Blanco, una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d’una comissió de la qual depèn l’obtenció d’un premi local a l’Excel·lència Empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, Blanco (Bardem) intenta retornar a la seva empresa l’equilibri perdut: tracta de resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables.

 
#ElBuenPatron

Text i foto : Gabinet de premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *