“El Buen Patrón”, la pel·lícula de Fernando León de Aranoa protagonitzada per Javier Bardem, ha estat seleccionada per representar Espanya als Oscar

El buen patrón': Todo lo que sabemos del reencuentro de Javier Bardem y  Fernando León de Aranoa

Una pel·lícula produïda per REPOSADO P.C. 
i THE MEDIAPRO STUDIO

#ElBuenPatron
“EL BUEN PATRÓN”, la pel·lícula escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa, produïda per ell mateix i Jaume Roures, ha estat seleccionada per representar Espanya en la 94 edició dels Premis Oscar® en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional, segons acaba d’anunciar l’Acadèmia de Cinema. 

Produïda per REPOSADO P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO amb la participació de RTVE, TV3 i ORANGE, la pel·lícula suposa el retrobament 19 anys després de l’equip que va fer possible “Los lunes al sol”, que va ser seleccionada per l’Acadèmia per representar Espanya als Oscar® i que va ser guardonada amb la Concha d’Or del Festival de Sant Sebastià del 2002 i amb 5 Premis Goya, inclosos Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actor per a Bardem.

Fernando León de Aranoa: “Estic molt content amb la selecció i molt agraït a l’Acadèmia, a la professió, pel seu suport. És una alegria i un orgull per a tots els que hem fet ‘El Buen Patrón’ poder representar la nostra cinematografia als premis Oscar. No tinc cap dubte que el que explica i com ho explica transcendeix les nostres fronteres i serà entès i celebrat allí on es projecti la pel·lícula, com ja ha succeït als festivals internacionals on s’ha mostrat. Vull celebrar el bon moment que viu el cinema espanyol i la qualitat del treball de Pedro i de Marcel, el que hi hagi tantes bones pel·lícules fetes aquí a les pantalles”.

“Quan fem pel·lícules no ho fem pensant en els premis, sinó en rodejar-nos del millor talent per narrar bones històries que arribin a la gent. En ‘El Buen Patron’ no podíem comptar amb millors companys de viatge per aconseguir-ho. Esperem que la pel·lícula agradi al públic, però a més els acadèmics i acadèmiques han decidit que és la millor pel·lícula per representar el cinema espanyol als premis més importants de la indústria del cinema. No podem estar més contents i feliços” ha comentat Jaume Roures, productor del film i Co-President de THE MEDIAPRO STUDIO.
 
Protagonitzada per Javier Bardem en el paper de l’amo d’una empresa familiar, aquesta feroç i divertida sàtira compta amb un extens repartiment on destaquen noms com Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón, Celso Bugallo, Martín Páez i Yael Belicha.

Aquesta feroç i divertida sàtira va tenir la seva estrena mundial al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, i s’estrenarà als cinemes el 15 DE OCTUBRE, distribuïda per TRIPICTURES. 

MK2 és responsable de les vendes internacionals de la pel·lícula.

“El Buen Patrón” és la desena pel·lícula com a director de Fernando León de Aranoa i la cinquena que produeix conjuntament amb la seva companyia REPOSADO P.C. i THE MEDIAPRO STUDIO després de “Princesas” (2005) (3 premis Goya, incloent Millor Actriu per a Candela Peña), “Amador” (2010), el documental “Política, Manual de Instrucciones” (2016) i “Un día perfecto” (2015), protagonitzada per Benicio Del Toro i Tim Robbins, guanyadora d’un Premi Goya al millor Guió Adaptat per a León de Aranoa. També es la tercera col·laboració amb Javier Bardem després de “Los lunes al sol” i “Loving Pablo” (Secció Oficial Venècia 2017).

Sinopsi

Básculas Blanco, una empresa de producció de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d’una comissió de la qual depèn l’obtenció d’un premi local a l’Excel·lència Empresarial: les coses han de ser perfectes per a aquest moment. No obstant això, tot sembla confabular-se en contra seva. En el poc temps del qual disposa, Blanco (Bardem) intenta retornar a la seva empresa l’equilibri perdut: tracta de resoldre els problemes dels seus empleats, travessant totes les línies imaginables.

Texte i fotos: Gabinet de premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *