RTVE produirà el concert de la Filharmònica de Viena a la Sagrada Família

Foto de Hans-Albert Courtial, Mons. Sergi Gordo i Ana María Bordas a la Sagrada Família

Al setembre de 2021, RTVE produirà per a la Unió Europea de Radiotelevisió el concert de la Filharmònica de Viena, a la Basílica de la Sagrada Família a Barcelona.

Dimarts pel matí es va celebrar una roda de premsa per presentar l’event especial als mitjans de comunicació.

L’acte va comptar amb la presència de Monsenyor Sergi Gordo, Bisbe auxiliar de Barcelona i vocal del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família; Dr. Hans-Albert Courtial, president general de la Fondazione Pro Musica e Art Sacra, i Ana María Bordas, directora d’Entreteniment i Divulgació de RTVE. A més a més, també hi va participar per videoconferència el professor Daniel Froschauer, president de la Filharmònica de Viena, i Jean Philip de Tender, Media Director de la UER

La Filharmònica de Viena interpretarà la 4a Simfonia ‘Romàntica’ d’ Anton Bruckner, dirigida per Christian Thielemann.

Ana María Bordas: “La producció i emissió de l’esdeveniment és un exemple de la vocació de servei públic i de la importància de col·laboració amb altres mitjans europeus “El concert tindrà lloc el 18 de setembre a la Basílica de la Sagrada Família i es retransmetrà a les 20:30h a La 2 i a Ràdio 4

La UER manté un acord amb la Filharmònica pel qual les seves televisions membres produeixen i emeten tres concerts anuals, incloent el Concert d’ Any Nou en el Musikverein de Viena i el Concert d’Estiu en el Palau de Schönbrunn, a més d’un especial cada any, com aquest de la Sagrada Família.

Jean Philip De Tender, Media Director de la UER, considera que en la radiodifusió de servei públic sempre es busquen “formes innovadores de presentar la cultura a noves audiències” i que “en portar la meravellosa música de la Filharmònica de Viena a un dels llocs arquitectònics més notables d’Europa” estan segurs de “crear un esdeveniment cultural únic iimpactant”.ha explicat a la presentació de l’acte que el concert és “gràciesa un acord entre la UER i 43 televisions de servei públic europees” i ha remarcat que la SagradaFamília “és un edifici ben conegut que atreu a milions de persones del món” i que és rellevant que”es doni l’oportunitat perquè les persones tinguin accés a aquest edifici”.

Daniel Froschauer, president de la Filharmònica de Viena, va dir que “la Filharmònica està encantada de realitzar aquest concert especial en un lloc excepcional com un signe d’esperança,amistat i amor en temps desafiadors”. Daniel Froschauer durant la presentació de l’esdeveniment va

va reconèixer que “aquest concert és més que un concert, és una fita que evidencia que estemdemostrant els petits i grans problemes de la pandèmia, és molt important que s’esdevingui aquestconcert”. En aquest sentit, va emfatitzar que ” la combinació entre Sagrada Família i la Filharmònica és una fita de la música clàssica, un nou despertar”.

El Dr. Hans-Albert Courtial, president general de la Fondazione Pro Musica e Art Sacra, ha va fer referència al fet que “el concert de Barcelona és un pas fonamental en el nostre camí i la SagradaFamília és el lloc exemplar on escoltar aquest concert i al mateix temps admirar la modernitat arquitectònica de l’art sacre”.

Pla general d'un moment de la roda de premsa a la nau central de la Sagrada Família

A més a més, Courtial va remarcar que “sempre ha estat un desigde la seva Fundació realitzar un concert del Festival Internacional de Música i Art Sacra a les ciutats europees més representatives i significatives per preservar i ajudar a mantenir els llaços històrics i culturals entre Europa i Roma”.

El Monsenyor Sergi Gordo, Bisbe auxiliar de Barcelona i vocal del Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, va remarcar que es tracta d’un esdeveniment especial per a la Basílica “en un moment en el qual tots necessitem esperança” i important també perquè és un projecte gestat durant més de 4 anys i a la Sagrada Família se sap bé “el que és treballar a llargtermini”.

El Monsenyor Sergi Gordo va remarcar que “la música actua com un neuroconnector que ens permet arribar a l’interior de les persones: és el llenguatge universal”. La música “en un marc incomparable com és la Sagrada Família permetrà una experiència única”.

Text i fotos : Gabinet de premsa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *