S´estrena Pel davant i pel darrere al Teatre Borràs de Barcelona

Després de l´èxit a la passada temporada,
TORNA
Pel davant i pel darrere
al Teatre Borràs de Barcelona
a partir del 13 de novembre

El 22 de novembre l’espectacle celebrarà la funció 1.500 que engloba totes les representacions de l´espectacle a Catalunya des del 1985

 

              

Lloll Bertran Agnès Busquets, Jordi Díaz, Mireia Portas, Miquel Sitjar,  Lluís Villanueva, Xavier Serrat, Ramó, i Laia Alsina protagonitzen el text que més ha fet riure a la cartellera de Barcelona durant més de tres décades. 

Una comèdia de Frayn Versió amb versió de Paco Mir
i direcció d’Alexander Herold 

                                            COMENÇA DEMÀ,  NO TE LA PERDIS !! 

Aquesta producció que es va presentar també al novembre de l´any passat és la cinquena que es fa de la que és considerada com la comèdia de les comèdies, una maquinària perfecte de fer riure. Casualment la sisena producció de l´obra de Michel Frayn s´està representant actualment al Garrik Theatre de Londres. Barcelona és després de Londres la ciutat on més produccions de l´obra s´han fet, el que demostra el reconeixement i estima de moltes generacions per aquesta comèdia des de l´any 1985 en que es va presentar per primer cop a la nostra ciutat.

Pel davant i pel darrere“,  titulada originalment Noises off  escrita l’any 1982 per Michael Frayn es presenta en aquesta cinquena producció amb un repartiment d’actors que dominen a la perfecció l´art de la comèdia i amb una versió de Paco Mir que ha retallat sense que es noti més de mitja hora del text original vetllant per l´essència dramàtica de l´obra que funciona en els seus tres actes com un rellotge suís.  Aquesta nova versió situa als personatges aquí  mantenint el bilingüisme i està clar, els malentesos davant i darrere l’escenari en una doble ficció que narra com una troupe de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. “Pel davant i pel darrere” és considerada una de les comèdies més divertides mai escrites i és per això  que es fan reposicions continuades de l´obra tan al West End com a Broadway. La direcció a Espanya sempre ha estat a càrrec del director anglès establert a València,  Alexander Herold.

Pel davant i pel darrere ha estat traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferentes des de la seva estrena a Londres fa 37 anys i vista per més de 14 milions d’espectadors en tot el món. Juanjo PuigcorbéMario Gas i Montse Guallar entre d´altres van ser els responsables del primer muntatge a Barcelona al 1985 al Teatre Condal. L’any 1996 es tornà a representar als teatres Victòria i Goya. Sis anys després, al 2002, el vodevil va tornar al Teatre Borràs amb un repartiment integrat entre d´altres  per Abel FolkMercè ComesRosa Andreu i Àlex Casanovas. De nou l’any 2010 aquest mateix teatre va acollir un nou muntatge que va durar dues temporades i en el que van participar Pep Planas, Rosa Gàmiz, Meritxell Huertas, Carles Martínez, Aleix Albareda, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar i Dafnis Balduz.

En aquesta nova producció hi ha  algunes altres novetats, com una escenografia que sent la mateixa (és una comèdia “de portes”…), ens trasllada aquest cop a una mansió a la Sierra madrileña i està clar, el mòbil també serà  irremeiablement present com ho és a les nostres vides actuals.

Probablement, la millor comèdia del món!

                                                              ESTRENA EL 13 DE NOVEMBRE     

                                            Pel Davant i pel Darrera: 1500 funcións a Catalunya 1985 – 2019

1996
Va tornar a la cartellera barcelonina l’any 1996 al Teatre Victòria i posteriorment va ser traslladada al Teatre Goya, continuant amb l’èxit.

Repartiment: Abel Folk, Mercè Comas, Joan Crosas, Maria Lanau,  Roser Batalla, Joan Cusó, Marta Calvó, Jaume Mallofré i Josep Penyalver.

1985
Es va representar per primera vegada l’any 1985 al Teatre Condal, amb un gran repartiment encapçalat per Juanjo Puigcorbé, Mario Gas i Montse Guallar.

Repartiment: Mario Gas, Juanjo Puigcorbé,  Montse Guallar, Albert Dueso, Fina Rius, Marta Padovan, Felipe Peña, Angels Aymar i Joaquín Cardona

2002
Sis anys després i avalada pels èxits al West End de Londres i a Nova York, on va tornar l’any 2001 amb la nova versió del text, es va tornar a presentar, aquest cop al Teatre Borràs de Barcelona el mes de novembre de 2002.

Repartiment:  Abel Folk, Mercè ComasM Cesc, Albiol, Pep Planas, Anna Briansó, Enric Majó, Mireia Portas, Albert Trifol, Mireia Villanueva, Santi Ibañez, Rosa Andreu, Alex Casanovas i  Eduard Falelo.

2010

Aquesta darrera de l´espectacle producció va presentar-se novament al Teatre Borràs el 10 de setembre de 2010.

Repartiment:  Pep Planas Jordi Díaz, Rosa Gamiz, Meritxell Huertas, Anna Barrachina, Mònica Pérez, Carles Martínez, Aleix Albareda, Enric Majó, Miquel Sitjar, Dafnis Balduz i Saida Lamas.

Informació General: 

Durada: 2h. amb entreacte

A partir del 13 de novembre 
al TEATRE BORRÀS de Barcelona 

Entradas a www.grupbalana.com

    Text i fotos : Gabinet de premsa

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *